Hair

MILYEN FRIZURA ILLIK HOZZÁM?

A haj mint szépségkiegészítő

A hajunk fontos részét képezi megjelenésünknek. Ugyanúgy a lélek tükre, mint a bőr. Gyakran egy új stílussal fejezzük ki, hogy valami megváltozott az életünkben. Egy gondosan elkészített frizura vagy egy fényes, ápolt haj mindig megragadja mások figyelmét. Mindegy, hogy fiatal vagy idős valaki, mindannyian szép hajra és stílusos megjelenésre vágyunk.

Milyen frizura illik hozzám?

Hosszú hullámok, rövid haj vagy frufru. Ahhoz, hogy megtudd, mi az, ami igazán jól áll, érdemes hajszakértővel egyeztetned. Az, hogy melyik stílus a legmegfelelőbb számodra, alapvetően három tényezőtől függ: az arcod formájától, a hajad állagától és attól, hogy mennyi időt szeretnél a formázásával eltölteni.

Melyik frizura illik hozzám? Segítünk a döntésben!

Arcforma: A hajad és az arcod egy egységet alkotnak, és harmonizálniuk kell egymással. Azonban fontos tudni, hogy nem minden frizura illik minden arcformához. Öt különböző arcformát különböztetünk meg: ovális, kerek, szívalakú, hosszúkás és körte. Ahhoz, hogy jól tudj dönteni, előbb meg kell határoznod, Te melyik csoportba tartozol. Állj a tükör elé, kösd hátra a hajad, majd az arcod körvonalát rajzold fel egy rúzs segítségével a tükörre. Hajtípusok: Az, hogy milyen hajviselet a legelőnyösebb számodra, nagyban függ attól, hogy milyen a hajad minősége. Ha túl finom vagy vékonyszálú, akkor az olyan frizura lesz ideális, amely növeli annak volumenét és optikailag dúsabbá varázsolja. A vastag és göndör hajból egyszerű lépcsőzetes frizurát készíteni és a végek felé elvékonyítani. Fontos tudni, hogy minél rövidebbre vágatod a göndör hajat, annál nehezebb lesz frizurát készíteni belőle, mivel a rövid fürtök rakoncátlanok lesznek. Amire mindenképp figyelj frizuraválasztásnál, hogy a hajadnak nem csak az arcodhoz és a hajtípusodhoz kell illeszkednie, hanem az életstílusodhoz is. Ha nem szeretnél néhány percnél többet szentelni a hajápolásra, akkor nem szabad olyat választanod, amely aprólékos formázást igényel. Milyen frizurát érdemes választani, ha egyenes a hajad? A rövid változatok gyors és divatos megoldást kínálnak, ezek a fazonok gyorsan moshatóak és száríthatóak, néhány mozdulat elegendő a formázásukhoz. A vastag és göndör haj gyorsabban alakítható, ha lépcsőzetesre van nyírva, és a végek felé kissé el van vékonyítva.