Hair

TUDJ MEG TÖBBET A HAJAD IGÉNYEIRŐL

Szűrés
Rendezés
Rendezés

Hajmosás, szárítás, formázás: így ápold a hajad

A gyönyörű haj nem a véletlen műve. Ahhoz, hogy hajadnak és a szálak szerkezetének megfelelően gondoskodj fürtjeidről, ismerned kell a hajtípusodat, bár számos ápolási tipp hajtípustól függetlenül is működik.

Hajápolási tippek göndör hajhoz

Nem csak a tested és az arcod igényel intenzív ápolást, hanem a hajad is, különben szárazzá, szöszössé válik. A göndör haj természeténél fogva nagyobb odafigyelést igényel, mint az egyenes, emiatt heti egyszer érdemes tápláló maszkot használnod, valamint kialakítani a saját hajápolási rutinodat. Hajmosás után használj időnként kondicionálót is, és kerüld a hajszárítóval történő szárítást, amilyen gyakran csak tudod. A túl sok hő ugyanis károsíthatja a hajszerkezetet.

Hajápolási tippek vastag szálú hajra

Nem kell kétségbe esned akkor sem, ha vastag szálú, kezelhetetlen hajad van. Ezt a típusú hajat is a leggyönyörűbb frizurává tudod formálni. Ahhoz, hogy megadd a hajadnak azt a táplálást, amire olyannyira szüksége van, használj kondicionálót, és hagyd, hogy a hajad magától száradjon meg. Formázási tippünk a rakoncátlan haj megzabolázására: masszírozz egy kevés krémet vagy formázó habot a hajvégekbe, így elkerülheted a kis, össze-vissza kiálló hajszálak megjelenését.

Hajpakolás a selymes, egészséges hajért

A haj akkor gyönyörű, ha ragyogó és dús hatású, ám tincseink gyakran nem kapják meg azt a táplálást és fényt, amire szükségük lenne, így törékeny és fakó hatást kelt a frizuránk. Hajápolási tippünk: használj intenzív hajpakolást! Annak érdekében, hogy a fejbőröd és a hajad a lehető legjobban magába szívja a hajpakolás tápanyagait, várj egy kicsit, mielőtt kiöblítenéd. A hajad ezután ismét selymesen ragyogó és könnyebben kifésülhető lesz. 

Tippek mindennapi hajápoláshoz

Ha dúsabb hatású hajat szeretnél, használj volumennövelésre kifejlesztett termékeket. A megfelelő hajszárítási technikával szintén azonnal dúsabbá varázsolhatod a hajadat, ehhez szárítsd a növekedésével ellentétes irányban, így megemelheted a hajtöveket. A fáradt, károsodott haj kezeléséhez válassz gazdag összetételű kondicionálókat, és formázás közben ne alkalmazz hőt. Bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő hajápoló termékeket használod. A hajad csak akkor marad egészséges, ha a hajtípusodhoz illeszkedő samponokkal és kondicionálókkal ápolod.