A NŐK ÉS A FÉRFIAK BŐRE

A nők és a férfiak bőre természeténél fogva különböző!

Ápolási tanácsok neki és neked. A férfiak bőre más, mint a nőké, ezért másfajta törődést igényel. A szép, egészséges bőrért egy egészen más, kifejezetten férfiakra szabott bőrápolást kell alkalmazni.

A különbség a bőrben rejlik

Ahogy a nők, úgy a férfiak is az örökké fiatal bőr titkát keresik, ugyanúgy az érzékeny, öregedő bőr és a mitesszerek ellen küzdenek. Ami különbözik, az a bőrszerkezet, amely miatt más ápolást igényel mindkét nem.

A különbség vonzó!

A legszembetűnőbb különbség férfiak és nők között a bőr faggyú- és pH-szintje, valamint izzadságtermelésének mértéke.

Mitől más a férfiak bőre?

A férfiak bőrfelépítése a nőkéhez képest eltérő, ezért bőrük sajátos törődést, és speciális kozmetikumokat igényel.

A férfiak bőrszerkezetét elsősorban a férfi nemi hormonok szabályozzák. A férfi bőre 15-20%-kal vastagabb a nőkhöz képest és több kollagént is tartalmaz, ami a bőr feszességéért, rugalmasságáért, valamint vízháztartásáért felel. Ez a természetes nedvesség a ráncmentes bőr titka - legalábbis míg el nem érik 30-as éveik közepét. Ezért fontos, hogy a használt bőrápoló termékek mindig a férfiak bőrére legyenek szabva.


A férfi bőr gyengeségei

Az erősebb, izmosabb bőrnek ára van. A magasabb tesztoszteronszint miatt a faggyúmirigyek több olajat termelnek, ami miatt zsírosabb és pattanásos lesz a bőr, főleg a fiatalabbaknál. Ezért sem szabad ugyanazt a krémet használni, mint amit a nők is, mert a faggyúmirigyek begyulladhatnak, és mitesszeres lesz a bőr. A férfi arcbőrhöz érdemes inkább vízalapú, semmint olajalapú krémeket választani, mint amilyen a NIVEA Men Creme is.


A ráncokra mindenkinek figyelni kell

Az első szemkörnyéki ráncok már a 20-as évek kezdetén felütik a fejüket a nőknél, míg a férfiak bőre tovább, kora 30-as éveikig sima marad. A férfiak bőre ezután gyorsabban öregszik, a ráncok pedig pillanatok alatt megjelennek, például a homlok környékén.

A nap elleni védelem a férfiaknak is fontos!

Mind ismerjük a nyári napsütés csábító érzését. Sok férfi azt gondolja, hogy a nap nem árthat bőrének. Pedig ez nem így van! Az erős napsugarak nem csak öregítik és ráncosítják a bőrt, de idővel, ha sokat vagyunk napon, egyéb bőrhibákat, foltokat is okozhatnak.

 
A rendszeres napvédelem a férfiaknál is elkerülhetetlen, hiszen náluk - a nőkkel ellentétben - a fül, a nyak és a tarkó tájéka jelentősen ki van téve a napsugárzás káros hatásainak. Ezért is érdemes kifejezetten férfiak számára kifejlesztett arckrémet választani, mint például a NIVEA MEN Anti Age Ránctalanító Hidratáló Arckrém Hialuronnal, ami hidratálja és élénkíti is az arcbőrt, de védi is a bőrt.


Bőrápolók nőknek és férfiaknak

A női bőrápolók nagy része nem a férfiak bőrére lett tervezve. A férfiak bőre máshogy épül fel, másféle törődést igényel.

Menj biztosra, ha arcápolásról van szó

A férfi arcbőr vékonyabb és több faggyút is termel. A borotválkozás okozta bőrirritáció elkerülése érdelében mindenkinek meg kell választania a saját bőrtípusához passzoló borotvahabot, borotvagélt és after shave-et. A gyorsan felszívódó hidratálókrémek tovább enyhítik a bőrt, anélkül, hogy olajossá tennék azt.

A nők arcbőre, mivel sokkal érzékenyebb a férfiakénál és hajlamosabb gyorsabban is kiszáradni, sokkal gazdagabb arcápolást igényel. A legproblémásabb a száj és a szem környéke, a nem kívánt ráncok itt hamarabb előjöhetnek. A C-vitaminban, hialuronsavban vagy Q10-ben gazdag arckrémek időben képesek eltűntetni őket.

Hogy hat a borotválkozás a bőrre?

Borotválkozás alatt a bőr felső, úgynevezett hámrétegét sérülhet, ami erősen megterheli a bőrt! A frissen borotvált bőrfelület nagyon érzékeny, a nem megfelelő termékek még inkább irritálhatják.

Férfi bőrápolás tetőtől talpig

A selymes bőr titka

Zuhanyzás után minden bőr igényli a törődést! Míg a férfiaknak gyorsan felszívódó, hidratáló testápolót, addig a nőknek egy gazdagabb testápolót érdemes választaniuk, a bőr állapotától függően.

Férfi bőrápolás tetőtől talpig

Tápláló hajápolás

A haj láthatóan erősebb, egészségesebb és tápláltabb lesz, ha a megfelelő hajápolást választjuk, például a NIVEA MEN Strong Power Sampon.

Férfi bőrápolás tetőtől talpig

Ne feledd a lábat sem!

Ugyan a férfiak bőre jellemzően erősebb a nőkénél, a lábak ápolása mindenkinél fontos! Lábápolóból nyugodtan választhattok közös terméket.