Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

Elérkezett a báli szezon

Elérkezett a báli szezon: Hogyan készítsünk ragyogó és tartós frizurát?

KÉSZÍTS MAGADNAK OLYAN FRIZURÁT, AMELY A TÁNCPARKETTEN IS TARTJA VELED A LÉPÉST.

Az egész délutánt a báli frizurád elkészítésével töltötted, mégis pár perc alatt szétesett, amikor táncolni kezdtél? Az idei báli szezont az elejétől a végéig élvezni fogod! Nézd meg, milyen lépésekkel készíthetsz tartós frizurát. Legyen szó bonyolult kontyokról vagy csak „egyszerű“ alkalmi loknikról.

Ne félj a hajlakktól és a habtól

Elérkezett a báli szezon

Hogy lehet, hogy a fodrász által készített frizura reggelig tart, míg a saját próbálkozás soha sem él ilyen sokáig? Ha legközelebb a fodrászodnál ülsz, figyeld meg őt munka közben. Az otthon készített frizurákkal ellentétben ugyanis a fodrászszalonokban nagy hangsúlyt fektetnek a készítés folyamatára és a frizura menet közbeni rögzítésére. Egyáltalán nem igaz, hogy minél több hajtűt használsz, annál tartósabb lesz a frizurád. A lényeg a helyes lépésekben és a jól kiválasztott termékekben van.

Ha ezt a folyamatot elsajátítod, minden frizurád tartós lesz. Legyen szó kontyokról, vagy hajsütővassal készített hullámokról. 

Lépésről lépésre: Alkalmi frizura, ami jól tart

1. Kezdd a sampon kiválasztásával

Elérkezett a báli szezon

Akár egyenes, akár hullámos hajról van szó, könnyebb formázni, ha sima és selymes is egyben. Ha vastagabb szálú, szárazabb, töredezésre hajlamosabb hajad van, kezdd a frizura készítését már hajmosás közben. A Hairmilk Natural Shine ápoló sampon a tej- és selyemproteineknek köszönhetően ápolja a hajat. Hajad nem csak selymesen puha, hanem természetesen csillogó is lesz. Ünnepélyes alkalmakra és hétköznapokra egyaránt ideális. 

2. Készítsd elő a hajadat a szárításra

Elérkezett a báli szezon

Készítsd elő a hajadat a további formázásra hajbalzsammal. A Hairmilk Natural Shine ápoló hajbalzsam puhává varázsolja a hajat és felerősíti a sampon hatásait. Használata után elég a hajat alaposan kifésülni, és törülközővel óvatosan felitatni róla a felesleges vizet, megszárítva így a hajvégeket. Kerüld el a hajad durva dörzsölését, és ne törülközőbe csavarva száradjon meg. Ezzel ugyanis csak tönkreteszed. 

3. Használj hajformázót

Elérkezett a báli szezon

Ezt a lépést nagyon sokan kihagyják. Pedig bármilyen frizura tartóssága szempontjából ez a húzás elengedhetetlen. Használd a NIVEA Care & Hold hajhabot és végy búcsút az összetapadt hajtól. Próbáld ki az Euceritet® tartalmazó innovatív formulát, amely hosszantartóan rögzíti, de nem nehezíti el, nem tapasztja össze a hajszálakat. Tegyél a tenyeredbe barack mennyiségű hajhabot, és vidd fel a még félig nedves hajad teljes hosszára. Az ápoló hajhabnak köszönhetően frizurád egész este gyönyörű és tartós lesz, ráadásul táplálja és védi is a hajat a sérülésektől.

Elérkezett a báli szezon

4. Hívd segítségül a hajszárítót

Semmit se vigyünk túlzásba. Ez érvényes a hajszárítóra is. Ne fújd teljesen szárazra a hajad. Először csak végezz előszárítást. Ha már csak kicsit nedves, kezdheted a végleges formázást. Ez a fázis ugyanis a legmegfelelőbb arra, hogy kialakítsd a frizura végső formáját. Az ápoló hajhab ráadásul a forró levegőtől is megvédi a hajszálakat.

Ha tökéletesen egyenes frizurát szeretnél, folytasd a szárítást. De ne úgy, mint eddig. Oszd fel a hajad szakaszokra, és szárítsd nagy méretű gömbölyű hajkefével a haj tövétől a végekig. A szálegyenes frizura elérése érdekében használhatsz hajvasalót is. Végül rögzítsd alaposan hajlakkal.

Elérkezett a báli szezon

5. Dolgozz gyorsan

Ha gyönyörű hullámokat szeretnél, amelyeket csak úgy szabadon hagysz, vagy fel is akarod tűzni, kicsit más lépések következnek. Ha végeztél az előszárítással, oszd fel a hajad szakaszokra, és szárítsd mindegyiket körkefével. Csavard a tincseket a kefére, szárítsd meg, végül csavart mozdulattal húzd el a fésűt (úgy, hogy ne bontsd meg a hullám szerkezetét).

Ezt követően az összes tincset csavard fel a hajtövekig. Dolgozz gyorsan, amíg még forró a hajad a hajszárítótól. A végső frizura így tartósabb lesz. Az így feltekert tincseket rögzítsd hajtűvel (vagy hajcsattal), és hagyd az egészet lassan kihűlni.

Elérkezett a báli szezon

6. Használj hajformázó spray-t

Nem a hajlakk az egyetlen trükk, amit alkalmazhatsz. További „must have“ segítség például a NIVEA Formázó spray, amely fixálja a hajat, ugyanakkor engedi, hogy bármikor változtass a frizurán. Vidd fel a spray-t a haj teljes hosszára kb. 25 cm távolságból, és készítsd el a végső frizurát. Három különböző változatból választhatsz: egyenes hajra, a dús tartásért vagy hullámos hajra.

Alkalmi frizurákat keresel, amelyeket otthon is elkészíthetsz? Ötletekért less bele a báli frizurákkal teli NIVEA Lookbook-ba.