Őszinteség és Átláthatóság

Jó érzés tudni, hogy termékeink az emberek életének részét képezik világszerte és tudatában vagyunk annak a felelősségnek, ami ezzel jár. Ez a tudatosság vezérel minket meggyőződéseinkben, értékeinkben és mindenben, amit csinálunk.

Az általunk képviselt értékek megjelennek magatartási kódexünkben, környezetvédelmi és társadalmi kötelezettségvállalásainkban, valamint állatkísérletekre vonatkozó álláspontunkban is. Tükröződnek kutatásainkban a még jobb, biztonságosabb és fenntarthatóbb formulák, összetevők kifejlesztéséért. Ezek együttesen adják együttműködéseink alapjait partnereinkkel.

NIVEA Gondoskodás

Az emberek szerte a világon bíznak a NIVEA termékekben, és mi is megteszünk mindent, hogy megtartsuk ezt a bizalmat. Filozófiánk két szóval foglalható össze: NIVEA gondoskodás. Törődünk a bőr egészségével és biztonságával, ezért minden termékünk összetevőinek meg kell felelniük a biztonsági követelményeknek, amelyek teljesítik vagy inkább meghaladják a szabályozási előírásokat. Bőrápoló formuláink a bőr természetes funkcióinak védelmét és annak fokozását szolgálják. Célunk, hogy csak olyan, a bőr számára szükséges összetevőket alkalmazzunk készítményeinkben, amelyek hozzájárulnak természetes működésének támogatásához.

A NIVEA törődik a bolygónkkal és tiszteli azt. Évtizedek óta folyamatos kutatásokat végzünk a bőrápolás még jobb és fenntarthatóbb módjainak megtalálása érdekében. Mint az egyik legrégebbi bőrápoló márka, mélyreható tapasztalatainkat és szakértelmünket az iparág fenntarthatóságának előmozdítására használjuk. Nem végzünk állatkísérleteket kozmetikai termékekkel vagy azok összetevőivel, és elutasítjuk őket, kivéve, ha azt kötelezően, törvény írja elő. Az EU-ban a kozmetikai termékek állatkísérletekkel történő tesztelését 2004 óta tiltják, és ezen termékeknek az összes összetevőjének használata is tiltott 2013-tól. Több mint 35 éve elköteleztük magunkat az alternatív vizsgálati módszerek fejlesztése és nemzetközi elfogadtatása mellett. Célunk, hogy az állatkísérleteket globális szinten szükségtelenné tegyük.

A NIVEA több mint egy márka. Mindannyiunkat képviseli, mindenkit, aki a szeretett bőrápolónk kialakításán dolgozik. Mindenki a maga módján tesz is bolygónk védelméért. Néhányan önkéntes kezdeményezésekhez csatlakoznak, például fákat ültetnek a világ különböző részein. Sokan kerékpárt vagy közösségi autózást használnak napi utazásukhoz. Cégünknél amikor csak lehetséges, elkerüljük az üzleti utazásokat, helyette telefon- és videokonferenciákat tartunk. Lépésről lépésre csökkentjük környezeti lábnyomunkat!


KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSUNK AZ ÁLLATKÍSÉRLETEK ELLEN

A NIVEA tiszteletben tartja a természetet bőrünk természetes működésétől kezdve a bolygó összes teremtményéig.

Már évek óta tőkét fektetünk alternatív vizsgálati módszerek kifejlesztésébe, hogy igazolhassuk a NIVEA termékek jó tolerálhatóságát és hatékonyságát. Továbbra is folytatjuk a még jobb megoldások kutatását, amelyek helyettesíthetik az állatkísérleteket világszerte.

A NIVEA a kozmetikai kutatások egyik vezető szakértője, világszerte több mint 50 partnerrel működik együtt hosszú évek óta, hogy megtalálja a biztonsági kockázatkezelés alternatív, kegyetlenségmentes tesztelési módját. Az elmúlt 35 évben már jelentős előrelépés történt az új alternatív módszerek kidolgozásában. Ezen módszerek némelyikét az OECD már nemzetközileg is elfogadta, és további módszerek kidolgozása is folyamatban van. A Beiersdorf például elősegíti az úgynevezett „organ-on-a-chip” technológiák kifejlesztését. Ezek a rendszerek számos emberi sejt- és szövettípust integrálnak magukba, amelyek segítségével lemodellezik az emberi szervezet működését, ezáltal is kibővítve annak lehetőségét, hogy in vitro vizsgálják annak válaszreakcióit a biztonságos termékek létrehozása érdekében.

Az alternatív vizsgálati módszerek elfogadtatásán globálisan dolgozunk, de egyes országokban, köztük Kínában, bizonyos kozmetikai termékkategóriák esetében továbbra is szükség van állatkísérletekre. Célunk, hogy meggyőzzük a kínai hatóságokat, hogy ezek a vizsgálatok szükségtelenek és a fogyasztók biztonságának veszélyeztetése nélkül helyettesíthetők.


Magatartási kódex

ÉRTÉKEINK NÉSPZERŰSÍTÉSE

Globális márkaként a NIVEA világszerte együttműködik a helyi beszállítókkal. Annak érdekében, hogy ellátási láncunk és termelésünk minden szempontból összhangban legyen értékeinkkel, olyan magatartási kódexet hoztunk létre, amely minden beszállítónk számára iránymutatásként szolgál. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet egyezményei és az OECD multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelvei alapján magatartási kódexünk etikai és fenntarthatósági előírásokat határoz meg beszállítóink számára.

Mielőtt megállapodunk egy beszállítóval, kötelességük eleget tenni magatartási kódexünknek. Ez az első lépés. Ezen felül egy átvilágítási, vizsgálati és támogatási rendszerrel is dolgozunk, amely segít a beszállítóinknak a NIVEA szabványaink megismerésében, betartásában és annak ellenőrzésében. Ez magában foglalja az együttműködési platformokat is, amelyek lehetővé teszik a beszállítók számára, hogy megosszák egymással a legjobb gyakorlatokat és együttműködjenek velünk, hogy a beszerzésünk még fenntarthatóbb legyen.