Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Felelősséget vállalunk

Számunkra a „gondoskodás” nemcsak termékeink, üzleti profilunk szempontjából számít a leglényegesebb fogalmak egyikének, hanem cégünk alapértéke is, ami azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk az emberekért és a környezetért.

Célunk a fenntarthatóság

A NIVEA egyet jelent a bizalommal és a minőséggel – ezért mindig azon dolgozunk, hogy fenntartható módon csökkentsük termékeink környezetre gyakorolt hatását. A „gondoskodás” tevékenységünk középpontjában áll. Ez biztosítja, hogy mindabban, amit teszünk, az emberek a legfontosabbak.

Magas minőségű nyersanyagok a magas minőségű termékekért

A termékeink előállításához felhasznált nyersanyagok közül némelyik igen ritka, és semmiféle garancia nincs rá, hogy a jövőben is hozzájuthatunk. Ezért támogatjuk a nyersanyagok fenntartható forrásból való beszerzését, és folyamatosan dolgozuk olyan alternatívák kifejlesztésén, melyek megfelelnek magas minőségi igényeinknek.

Pálmamag

A fenntartható pálmaolaj felé

A Beiersdorf nem vásárol pálmaolajat kozmetikumok gyártásához, és nem is készít semmiféle feldolgozott anyagot, mely pálmaolajból vagy pálmamagolajból készül. Azonban, mint ahogyan ez a kozmetikai iparban megszokott, vannak bizonyos termékek, amelyeknek gyártásához szükség van bizonyos adalékanyagokra, például emulgeálószerekre és felületaktív anyagokra. Ezek általában ásványolajból vagy olyan növényi olajokból készülnek, mint a kókuszolaj, a repceolaj vagy akár a pálmaolaj vagy pálmamagolaj.

Beszállítóinkkal szoros együttműködésben sok éve azon dolgozunk, hogy átláthatóbbá tegyük a beszerzési útvonalat. Ennek révén fenntarthatóvá tehetjük a folyamatot, mely a nyersanyagoktól a késztermékekig vezet, és támogathatjuk a fenntartható pálmaolaj- és pálmamagolaj-termelés módszerének kifejlesztését és elterjesztését. Azon túl, hogy elkötelezettek vagyunk a Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (Round Table on Sustainable Palm Oil, RSPO) iránt, részt veszünk az újonnan alakult Fenntartható Pálmaolaj Fórum (Forum on Sustainable Palm Oil, FONAP) munkájában is, és támogatjuk a jelenlegi minősítési kritériumok továbbfejlesztését.

Az utóbbi években jelentős lépéseket tettünk a fenntartható módon termelt pálmamagolaj felhasználása felé. Arra törekszünk, hogy a szóban forgó alapanyagokat kizárólag igazoltan fenntartható forrásból szerezzük be (Certified Sustainable Palm Kernel Oil), és átálljunk a szegregált (a teljes folyamat során elkülönítetten kezelt) pálma(mag)olaj, valamint az ebből készült termékek használatára, de legalábbis 2020-ra megvalósítsuk a pálmaolaj tömegmérleg-rendszeren keresztül való beszerzését. Addig pedig, amíg a teljes átállás meg nem valósul, a Beiersdorf a GreenPalm platformon a környezetbarát termelést segítő tanúsítványokat vásárol a felhasznált pálmaolaj mennyiségének megfelelően. 2014-re a nyersanyagként felhasznált pálmaolaj és pálmamagolaj mennyiségének 100%-át lefedtük tanúsítványokkal. 

A kedvenc termékeid készítéséhez felhasznált összetevőkről áttekintést találhatsz a termékinformációs oldalon.

Az állatkísérletek alternatívái

A kozmetikai termékek állatkísérletekkel való tesztelése az EU-ban 2004 óta tilos – 2013 óta pedig ez érvényes a termékek minden összetevőjére is. A Beiersdorf már jóval korábban felfüggesztett minden állatkísérletet, ahol csak ez lehetséges volt.

Már több mint húsz éve dolgozunk az állatkísérleteket helyettesítő úgynevezett in vitro módszerek kifejlesztésén.

Már több mint húsz éve dolgozunk az állatkísérleteket helyettesítő úgynevezett in vitro módszerek kifejlesztésén.

A tiltástól függetlenül az alternatív tesztmódszerek kidolgozása és elfogadtatása rendkívül fontos a Beiersdorf számára. A Beiersdorf már több mint húsz éve sikeresen dolgozik a szakmai szervezetekben és szövetségekben az állatkísérleteket kiváltó in vitro módszerek kifejlesztésén. E téren mi vagyunk a világviszonylatban legismertebb, legelfogadottabb, vezető szerepet betöltő vállalatok egyike.

Aktívan dolgozunk azért, hogy  a törvényalkotók és a hatóságok világszerte elfogadják a már létező, állatkísérletet nem igénylő alternatív tesztmódszereket, és szakemberek, valamint anyagi források biztosításával  támogatjuk a tudományos munkát, mely a jelenleg még meglévő hiányosságok pótlására irányul az alternatív módszerek terén.

Kevesebb hulladék a minőség fenntartása mellett

Majdnem 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Folyamatosan dolgozunk termékeink és a csomagolások továbbfejlesztésén. Legyen szó műanyagról, üvegről, fémről, kartonról vagy más papírról, mindig azon vagyunk, hogy a lehető legkevesebb anyagot használjuk. Nagy sikert értünk el – ma már csomagolóanyagaink majdnem 100%-ban újrahasznosíthatók. Az egyik sikertörténet például a NIVEA testápoló fejlesztése. A csomagolás újratervezésével jelentős megtakarítást sikerült elérnünk. A felhasznált csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére jó módszer az utántöltő tasakok használata is. Az újratölthető szappanadagolók jelentős mértékben képesek csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét. Például a  NIVEA tusfürdő utántöltő használatával 75%-kal kevesebb lesz a hulladék.