Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Felelősséget vállalunk
Számunkra a „gondoskodás” nemcsak termékeink, üzleti profilunk szempontjából számít a leglényegesebb fogalmak egyikének, hanem cégünk alapértéke is, ami azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk az emberekért és a környezetért.

Célunk a fenntarthatóság

A NIVEA egyet jelent a bizalommal és a minőséggel – ezért mindig azon dolgozunk, hogy fenntartható módon csökkentsük termékeink környezetre gyakorolt hatását. A „gondoskodás” tevékenységünk középpontjában áll. Ez biztosítja, hogy mindabban, amit teszünk, az emberek a legfontosabbak.

Magas minőségű nyersanyagok a magas minőségű termékekért

A termékeink előállításához felhasznált nyersanyagok közül némelyik igen ritka, és semmiféle garancia nincs rá, hogy a jövőben is hozzájuthatunk. Ezért támogatjuk a nyersanyagok fenntartható forrásból való beszerzését, és folyamatosan dolgozuk olyan alternatívák kifejlesztésén, melyek megfelelnek magas minőségi igényeinknek.

A fenntartható pálmaolaj felé

A Beiersdorf nem vásárol pálmaolajat kozmetikumok gyártásához, és nem is készít semmiféle feldolgozott anyagot, mely pálmaolajból vagy pálmamagolajból készül. Azonban, mint ahogyan ez a kozmetikai iparban megszokott, vannak bizonyos termékek, amelyeknek gyártásához szükség van bizonyos adalékanyagokra, például emulgeálószerekre és felületaktív anyagokra. Ezek általában ásványolajból vagy olyan növényi olajokból készülnek, mint a kókuszolaj, a repceolaj vagy akár a pálmaolaj vagy pálmamagolaj.

Beszállítóinkkal szoros együttműködésben sok éve azon dolgozunk, hogy átláthatóbbá tegyük a beszerzési útvonalat. Ennek révén fenntarthatóvá tehetjük a folyamatot, mely a nyersanyagoktól a késztermékekig vezet, és támogathatjuk a fenntartható pálmaolaj- és pálmamagolaj-termelés módszerének kifejlesztését és elterjesztését. Azon túl, hogy elkötelezettek vagyunk a Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (Round Table on Sustainable Palm Oil, RSPO) iránt, részt veszünk az újonnan alakult Fenntartható Pálmaolaj Fórum (Forum on Sustainable Palm Oil, FONAP) munkájában is, és támogatjuk a jelenlegi minősítési kritériumok továbbfejlesztését.

Az utóbbi években jelentős lépéseket tettünk a fenntartható módon termelt pálmamagolaj felhasználása felé. Arra törekszünk, hogy a szóban forgó alapanyagokat kizárólag igazoltan fenntartható forrásból szerezzük be (Certified Sustainable Palm Kernel Oil), és átálljunk a szegregált (a teljes folyamat során elkülönítetten kezelt) pálma(mag)olaj, valamint az ebből készült termékek használatára, de legalábbis 2020-ra megvalósítsuk a pálmaolaj tömegmérleg-rendszeren keresztül való beszerzését. Addig pedig, amíg a teljes átállás meg nem valósul, a Beiersdorf a GreenPalm platformon a környezetbarát termelést segítő tanúsítványokat vásárol a felhasznált pálmaolaj mennyiségének megfelelően. 2014-re a nyersanyagként felhasznált pálmaolaj és pálmamagolaj mennyiségének 100%-át lefedtük tanúsítványokkal. 

A kedvenc termékeid készítéséhez felhasznált összetevőkről áttekintést találhatsz a termékinformációs oldalon.

TERMÉKEK

Az állatkísérletek alternatívái

A kozmetikai termékek állatkísérletekkel való tesztelése az EU-ban 2004 óta tilos – 2013 óta pedig ez érvényes a termékek minden összetevőjére is. A Beiersdorf már jóval korábban felfüggesztett minden állatkísérletet, ahol csak ez lehetséges volt.
Már több mint húsz éve dolgozunk az állatkísérleteket helyettesítő úgynevezett in vitro módszerek kifejlesztésén.

A tiltástól függetlenül az alternatív tesztmódszerek kidolgozása és elfogadtatása rendkívül fontos a Beiersdorf számára. A Beiersdorf már több mint húsz éve sikeresen dolgozik a szakmai szervezetekben és szövetségekben az állatkísérleteket kiváltó in vitro módszerek kifejlesztésén. E téren mi vagyunk a világviszonylatban legismertebb, legelfogadottabb, vezető szerepet betöltő vállalatok egyike.

Aktívan dolgozunk azért, hogy  a törvényalkotók és a hatóságok világszerte elfogadják a már létező, állatkísérletet nem igénylő alternatív tesztmódszereket, és szakemberek, valamint anyagi források biztosításával  támogatjuk a tudományos munkát, mely a jelenleg még meglévő hiányosságok pótlására irányul az alternatív módszerek terén.

Kevesebb hulladék a minőség fenntartása mellett

Majdnem 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Folyamatosan dolgozunk termékeink és a csomagolások továbbfejlesztésén. Legyen szó műanyagról, üvegről, fémről, kartonról vagy más papírról, mindig azon vagyunk, hogy a lehető legkevesebb anyagot használjuk. Nagy sikert értünk el – ma már csomagolóanyagaink majdnem 100%-ban újrahasznosíthatók. Az egyik sikertörténet például a NIVEA testápoló fejlesztése. A csomagolás újratervezésével jelentős megtakarítást sikerült elérnünk. A felhasznált csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére jó módszer az utántöltő tasakok használata is. Az újratölthető szappanadagolók jelentős mértékben képesek csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét. Például a  NIVEA tusfürdő utántöltő használatával 75%-kal kevesebb lesz a hulladék.