MŰANYAG - A KEVESEBB TÖBB

MŰANYAG - A KEVESEBB TÖBB

#TÉNY

A műanyagnak már egy ideje kifejezetten negatív a megítélése. Számos előnye ellenére - nagyon könnyű, tartós és könnyen préselhető -  mi is osztjuk az óceánok és a hulladéklerakók műanyag hegyei, illetve a véges, fosszilis erőforrások túlzott használata miatt érzett aggodalmakat.

#CSELEKVÉS

2025-ig 50%-kal tervezzük csökkenteni a csomagolásainkhoz használt szűz fosszilis alapú műanyag mennyiségét (2019-hez viszonyítva).

Ismerje meg Heike Georgot és a NATURALLY GOOD csomagolási laborját


„... személyes küldetésemnek tekintem, hogy ahol csak lehet, innovatív és esztétikus csomagolási megoldásokat alkalmazzunk, amelyek a lehető legtartósabbak. Szeretném bemutatni a fenntarthatóság érdekében tett lépéseinket...”

Heike Georg, nemzetközi csomgolási menedzser, NIVEA

 
 

Új testápoló flakonok 50%-kal kevesebb műanyagból

Az új NIVEA testápoló flakonokhoz 50%-kal kevesebb műanyagot használunk a korábbiakhoz képest - ez egy nagy eredmény, amely nem csak fenntarthatóbbá teszi a csomagolást, hanem lehetővé teszi a flakon egyszerűbb kilapítását és feltekerését is, így a termék legutolsó cseppjét is felhasználhatjuk. És miután a flakon teljesen kiürült, 100% -ban újrahasznosítható.

 

Naturally Good

A CO₂-kibocsátás csökkentése

Naturally good

Természetesen a legjobb a bolygónk számára a csomagolás teljes eltűnése lenne, de csomagolás nélkül nem megoldható a termékeink védelme a gyártási helytől egészen az otthonodig való szállítás közben. Minden műanyagcsomagolás-fejlesztésünk a környezetszennyezés megelőzéséhez járul hozzá, illetve ahhoz, hogy csökkentsük a CO2-kibocsátást és ezáltal hozzájáruljunk az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez. Filozófiánk a műanyaggal kapcsolatban: csökkentsük, ahol lehetséges, cseréljük le, ha van értelme, és használjunk újrahasznosított műanyagot, amikor csak tudunk.

 

Újrahasznosított műanyag a csomagolásainkban

A hosszabb életciklusú műanyag csomagolás használatával csökkenteni tudjuk a szűz műanyagok és a fosszilis erőforrások igénybevételét.

2025-ig biztosítani fogjuk, hogy a használt, már kiürült műanyag csomagolásaink 100%-ban újrahasznosíthatóak legyenek.

 

Átláthatóság az újrahasznosításban

A teljes átláthatóság érdekében ezentúl minden új termékünk csomagolásán megtalálod az újrahasznosított műanyag százalékos arányát. Ebben az esetben csak a termékhasználat utáni újrahasznosított műanyagról beszélünk, vagyis azokról a csomagolásokról, amelyek újra csomagolássá válnak. Hacsak nincs jelölve, az ipari hulladék nem tartozik  bele ebbe a százalékos arányba.

A tusfürdő csomagolások cseréje folyamatos, hogy a lehető legnagyobb mennyiségű újrahasznosítási arányt érhessük el. 2021 elejére nehéz lesz újrahasznosított tartalom nélküli NIVEA tusfürdő csomagolást találni.