MEGÚJULT NIVEA SUN TERMÉKCSALÁD

MEGÚJULT NIVEA SUN TERMÉKCSALÁD

INNOVATÍV TECHNOLÓGIA: A FOLTOK KEVÉSBÉ INTENZÍVEK MOSÁS UTÁN* - MÁR A PROTECT & BRONZE TERMÉKEKNÉL IS
*Használatával csökken a napvédő okozta foltok mosás utáni intenzitása.

Protect & Bronze

Védd a bőröd, és óvd meg a nyári ruháidat a kedvenc naptejeddel!

A SZÜKSÉGES VÉDELEM A VÁGYOTT BARNASÁGGAL

Minden NIVEA SUN termék hatékony UVA/UVB szűrőt tartalmaz, ami védelmet nyújt minden bőrtípusra. Ráadásul a Protect & Bronze termékek támogatják a bőr természetes barnulását a gyönyörű és egyenletes barnaságért. A megfelelő védelem érdekében azt javasoljuk, hogy használj mindig megfelelő mennyiségű naptejet, illetve kerüld a közvetlen napsugárzást délelőtt 11 és délután 3 óra között. A napvédő termékek könnyen lekophatnak az izzadságtól, a víztől és egy ruhacserétől, ilyenkor kend be magad újra mindig bőségesen.

ÓVD MEG RUHÁIDAT EZEN A NYÁRON!

Emlékszel azokra a fehér nyári ruháidra, amelyeket sárga naptejfoltok tettek tönkre véglegesen?
Mostantól emiatt nem kell már aggódnod! Termékeink innovatív összetétele megvédi a bőrt, és megóvja ruháidat a mosás után megjelenő naptejfoltoktól, így kedvenc ruháidat tovább hordhatod. Találd meg a számodra megfelelő napvédelmet! Az innovatív technológia, melynek köszönhetően a foltok kevésbé intenzívek mosás után, már elérhető a Protect & Bronze termékeknél is.


Innováció

A NAPVÉDELEM ÚJ GENERÁCIÓJA

UVA/UVB ELLENI
VÉDELEM

Használat után gyors és megfelelő napvédelmet nyújt az egész családnak.

KEVÉSBÉ INTENZÍV FOLTOK
FORMULA*

Kevésbé intenzív foltok mosás után.
*Használatával csökken a napvédő okozta foltok mosás utáni intenzitása.

BARNULÁS
AKTIVÁLÁS

A Protect & Bronze termékek aktiválják a bőr természetes melanintermelését a gyönyörű és egyenletes barnaságért.

1. AKTIVÁL

Serkenti a bőr természetes barnulási folyamatait.

2. VÉD

Alkalmazás után gyors védelmet nyújt az UVA és UVB sugárzások ellen.


GY.I.K.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan barnul a bőröm?
A Napból érkező UVB sugárzás arra serkenti a bőr pigmentsejtjeit, hogy barna pigmenteket, azaz melanint termeljenek védekezésként. A szervezet természetes tevékenységként termeli a melanint, ami elnyeli az UV-sugarakat és harcol a szabad gyökök ellen. Ez a természetes védekezésünk a napsugárzás ellen. Fontos felismerni, hogy a barnulásra való készség és a bőr természetes színe összefügg a bőrkárosodásra való fogékonysággal.

Mit jelent a fényvédő faktor (FF)?
Az FF azt határozza meg, hogy mennyi időt tölthetünk még a napon anélkül, hogy leégnénk. Természetesen ez függ a bőr saját védelmi képességétől is (például van olyan, aki csak 10 percet tölthet a napon leégés nélkül, miközben az FF 10 megtízszerezné ezt az "önvédelmi időszakot"). Ezért a napvédelem függ a bőrtípustól és az alkalmazott napvédőtermék mennyiségétől is. Ajánlott 2 milligramm felvitele négyzetcentiméterenként, ami ujjnyi naptej az arc és 2-3 evőkanályni adag egy átlagos felnőtt teljes testének esetén.

Mennyi naptejet kell használnom?
A napvédő termékek általi védelem függ az alkalmazott mennyiségtől. Ezért kell bőségesen felvinni a test teljes felületére. A leggyakrabban kifelejtett területek a nyak, a mell felső része, valamint a láb hátsó részei. A naptej alkalmazása az egyik legfontosabb dolog a bőr hatékony védelmében, ezért a napozás megkezdése előtt fel kell vinni a bőrre. Egy átlagos felnőtt esetében egy alkalommal két-három evőkanálnyi mennyiséget érdemes alkalmazni. Kend be magad kétóránként, illetve minden fürdőzés után.

Speciális napvédelmet igényelnek a gyermekek?
A gyerekek különösen fogékonyak az UV-sugárzás okozta bőrkárosodásra. A bőrük nagyon érzékeny, és egészen fiatal gyermekeknél még nem alakul ki teljesen a természetes napvédelem. A bőr vastagsága, illetve a barnulásra való képesség csak a tinédzserkorban éri el végleges mértékét. Általában a gyermekkori leégések okoznak a későbbiekben bőrrákot, ezért gyermekeknek nagyon magas fényvédő faktorú termékek javasoltak. A gyakori fürdőzésektől a természetes UV-védelem alacsonyabb, ráadásul az UV-szűrő hatás is lemosódik közben. A Gyermek Protect & Sensitive Golyós napozó FF50+ és más "extra vízálló" termékeink ezért állnak ellen hosszabb ideig a víz hatásának. Az "extra vízállóság" teszteléséhez az alanyoknak négyszer 20 percet kell a vízben tölteniük a Cosmetics Europe előírásai szerint.

Meghosszabbíthatom a napvédelmet a naptejek újbóli alkalmazásával?
A többszöri alkalmazás nem erősíti a védelmet, ezért kell már a legelején magasabb napvédő faktorú terméket választani. Az FF-szám kiválasztása meghatározza a legmagasabb elérhető bőrvédelmet. Ugyanakkor a naptej gyakori újraalkalmazása a nap során segít fenntartani a fényvédő faktor szerinti védelmet.

Mit jelent a vízállóság?
A vízállóság tesztelésére létezik egy széles körben elfogadott standard Európában, amelyet a kozmetikai ipar csúcsszerve, a Cosmetics Europe is jóváhagyott. A teszt során az alanynak kétszer 20 percet kell a vízben tölteni a "vízálló" címke alkalmazhatóságához, illetve négyszer 20 percet az "extra vízálló" címke elnyeréséhez. Ennyi idő után az eredeti fényvédő faktor legalább felének megléte szükséges még. A vízállóság tehát nem jelenti azt, hogy az eredeti napvédelem megmarad a vízben töltött idő után is. Ezért javasoljuk a naptej újbóli alkalmazását úszás és szárítkozás után.

Használhatom idén is a tavalyi terméket, vagy kevésbé lesz hatékony a napvédelem?
A termék felbontásától számított 12 hónapig garantáljuk annak minőségét. Ha megfelelő körülmények között, szobahőmérsékleten volt tárolva, és sem az illata, sem az állaga nem tűnik furának, akkor a következő nyáron még használható. A következőkre érdemes figyelni, mert a szavatosság elvesztését jelenthetik:
- az illat jelentősen megváltozott,
- a termék vizes vagy zsíros állagú,
- a naptej színe megváltozott.
Nem igaz az a széles körben terjesztett feltételezés, hogy a fényvédő faktor az idő előrehaladtával csökken, illetve csak a frissen vásárolt termékek nyújtanak teljes védelemet.

Alkalmazhatom az arcomra azokat a termékeket, amelyeket nem kifejezetten az arc védelmére terveztek? 
Semmi sem indokolja, hogy termékeink ne lennének alkalmasak az arc bőrének védelmére. Ennek ellenére léteznek olyan termékek, amelyeket kifejezetten az arcbőr védelmi szükségletei alapján alkottak meg. Ilyen például a Napozó Arckém FF 50.

Melyek a napallergia fő okai?
A napallergiát az oxidatív stressz okozza, amely az UV-sugárzás szabad gyökei miatt megy végbe a bőrsejtek belsejében. Az immunrendszer heves válaszreakciója miatt alakulnak ki gyulladások és allergiás tünetek. Általában a nagyon érzékeny bőrű személyeket (a teljes népesség körülbelül 20%-a) érinti. A napallergia nem igazán káros, de nagyon kényelmetlen lehet az érintetteknek, akik egy-egy összetevőre reagálnak máshogyan (illat- vagy színezőanyag például). A napallergia elkerülhető a megfelelő UVA/UVB egyensúllyal rendelkező termékekkel, de az UVA-védelem kimondottan fontos. A termék ideális esetben sejtvédő összetevőket, többek között E-vitamint is tartalmaz, és nem tartalmaz irritációt okozó összetevőket.

Mit tehetek a ruhán megjelenő sárga foltok ellen, amiket a naptej okoz?
A napvédő termékek a világos színű ruhákon sárgás-narancsos elszíneződést idézhetnek elő. Ezeket a foltokat speciális UV-szűrő összetevők okozzák általában. A spektrumos elnyelés miatt bizonyos UV-szűrők sárga színűek, amik sárga foltokhoz vezethetnek. A ruhaanyagba történő felszívódást felerősíti a szűrőmolekulák és a textil felszíne közötti kölcsönhatás. Ezeket a foltokat nehéz kimosni a ruhákból, ráadásul a mosáshoz használt víz ionjai tovább fokozhatják megjelenésüket.

Ideális esetben a termék teljesen felszívódik a bőrbe, és nem érintkezik közvetlenül a textíliákkal. Amennyiben az érintkezés mégis megtörténik, az alábbi javaslatok betartásával csökkenthető a foltok megjelenési esélye:

  • Kerüljük a fehérítők használatát.
  • Válasszunk alacsony mosási hőfokot, mert a magas hőmérséklet fixálhatja a foltokat a ruha anyagában.
  • Első lépés: Előmosás 30 Celsius-fokon, mosószer használata nélkül.
  • Második lépés: Mosás 30 Celsius-fokon, folyékony mosószer alkalmazásával.


Kutatás és fejlesztés

INNOVATÍV NIVEA SUN FORMULA: A FOLTOK KEVÉSBÉ INTENZÍVEK MOSÁS UTÁN*

INNOVATÍV NIVEA SUN FORMULA: A FOLTOK KEVÉSBÉ INTENZÍVEK MOSÁS UTÁN*
Próbáld ki a naptejek új generációját, a világ első termékpalettáját, ami nem csak védi a bőrödet a napsugárzás káros hatásaitól, de óvja a ruháidat is a naptej okozta foltok könnyebb kimoshatóságával. Az innovatív NIVEA SUN technológia, melynek köszönhetően a foltok kevésbé intenzívek mosás után, védi a bőröd, és megóvja a kedvenc nyári ruháidat. Találd meg az igényeidnek legmegfelelőbb terméket.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ INNOVÁCIÓ A NAPVÉDELEM TERÜLETÉN?
Az új formula kifejlesztése érdekében egy textilkutatásra szakosodott, akkreditált laborral, a Hohnstein Intézettel dolgoztunk együtt. A NIVEA SUN szakértője, dr. Lara Terstegen egy interjúban magyarázza el, hogyan alakulnak ki a naptejfoltok, és hogyan dolgozták ki az új formulát*.

Dr. Lara Terstegen a Beiersdorf AG. NIVEA SUN kutatás-fejlesztési részlegének vezetője

A LEGFONTOSABB KÉRDÉSEK AZ ÚJ FORMULÁVAL KAPCSOLATBAN, MELYNEK KÖSZÖNHETŐEN A FOLTOK KEVÉSBÉ INTENZÍVEK MOSÁS UTÁN*

Az elszíneződéseket az UV-szűrők okozzák. Miért hagynak a naptejek foltokat a ruhákon?
A naptej okozta foltok gyakran csak mosás után válnak láthatóvá. A sárgás-narancsos foltok leginkább azokon a világos ruhákon látszódnak, amelyek érintkeztek a napvédő termékekkel. Ezeket a napvédő termékekben található, speciális UV-szűrők okozzák. A spektrumos elnyelés miatt ezek az UV-szűrők sárga színűek, ami sárga foltokhoz vezethet. A ruhaanyagba történő felszívódást felerősíti a szűrőmolekulák és az textil felszíne közötti kölcsönhatás. Ezeket a foltokat nehéz kimosni a ruhákból, ráadásul a mosáshoz használt víz ionjai tovább fokozhatják megjelenésüket.

Minden naptej okoz ilyen foltokat?
Az UV-szűrők védik a bőrt az UVA- és UVB-sugaraktól. Alapvető fontosságú összetevői a napvédő termékeknek, így a foltok márkától és kiszereléstől (krém, tej, spray) függetlenül megjelennek.

Hogyan védhető ki ez a probléma?
Amikor meghatároztuk a foltok okát, egy olyan új formula kifejlesztésén kezdtünk el dolgozni, melynek köszönhetően a kevésbé lesznek intenzívek a foltok mosás után*. Ennek megalkotása érdekében szorosan együttműködtünk a Hohenstein Intézet textilszakértőivel. Több, mint 10 000 órát töltöttünk kutatással, és több, mint 160 kémiai anyagot próbáltunk ki 1000 textilen a több, mint 2500 laboratóriumi teszt során. A Hohenstein Intézet szakértői további 200 textilmintát vontak be a teszekbe. Végül két hatóanyag kombinálásával értük el a tökéletes eredményt az új formulánkban.

Az új formula eltávolítja a közműhálózati vízből a fémionokat a mosás során, hogy azok ne léphessenek kölcsönhatásba az UV-szűrőkkel.

BIZONYÍTOTT NAPVÉDELEM - KEVÉSBÉ INTENZÍV FOLTOK MOSÁS UTÁN

Hogyan csökkenti a formula a napvédő okozta foltok mosás utáni intenzitását?
Az új formula egyik hatóanyaga eltávolítja a közműhálózati vízből a fémionokat. Mágnesként magához vonza azokat, így nem tudnak kölcsönhatásba lépni az UV-szűrőkkel. A másik összetevő alternatív kapcsolódási pontokat kínál ezeknek a speciális UV-szűrőknek. Mivel a fémionok nem tudnak ráakaszkodni a textil rostjaira, a korábbi termékek összetételéhez képest a naptej okozta foltok könnyebben kimoshatóak az anyagból.

Befolyásolja ez a formula a termék napvédelmi képességét?
Nem, az új formulának semmilyen hatása nincs a NIVEA UV sugarak elleni védő hatására, amely megbízhatóan képes megóvni a bőrt a napfény káros hatásaitól. Ráadásul a termékek továbbra is vízállóak. Az új formula csak mosás közben fejti ki hatását.

Milyen eredményeket hoztak a kísérletek és vizsgálatok?
Az új NIVEA SUN Protect & Moisture technológiát, mellyel a napvédő okozta foltok kevésbé lesznek intezívek mosás után* összesen 300 felhasználó bevonásával teszteltük. Az eredmények önmagukért beszélnek: 10-ből 9 vásárló állította, hogy nem vett észre naptej okozta foltokat a ruhákon mosás után. Megerősítették, hogy a termék az elvárásaiknak megfelelően egy olyan napvédő, mellyel a napvédő okozta foltok kevésbé lesznek intezívek mosás után**.


*Használatával csökken a napvédő okozta foltok mosás utáni intenzitása.
**PIU Brand Test, 2016. március, Gran Canaria, Spanyolország. Tesztelt termékek: NIVEA SUN Protect & Moisture hidratáló napozó krém FF 30 és NIVEA SUN Protect & Moisture hidratáló napozó spray FF 30. Egyenként 150 személyen tesztelve.